Откриват търновския “Кауфланд”

Публикувано на чт, 7 Февр. 2019
24489 четения

Магазинът на “Кауфланд” във Велико Търново ще бъде открит на 28 февруари. Това съобщи за “Янтра ДНЕС” кметът инж. Даниел Панов. До края на седмицата предстои да бъдат уточнени подробностите около отварянето на първия търговски обект от веригата в града. За договарянето им се очаква в старата столица да пристигне изпълнителният директор на “Кауфланд”.
Магазинът във Велико Търново е изпълнен изцяло според новата концепция на компанията. Той е със застроената около 6000 кв.м, а търговската площ – малко над 3000 кв.м. Изграждането на обекта е по най-новите стандарти за екологично и енергийно ефективно строителство и оборудван със системи, щадящи околната среда. Хипермаркетът ще разполага с комбинирано отопление и охлаждане, модерна енергийноефективна хладилна инсталация, както и последно поколение енергийноефективно LED осветление.
Модерните и иновативни технологии и функционалности, приложени във всеки нов и модернизиран хипермаркет на Кауфланд в България, имат за цел да намалят въглеродния отпечатък на обектите до минимум, подчертавайки последователната политика на веригата за грижа към природата.
По данни на компанията в новия хипермаркет ще има специално разработена за веригата навигационна система, която да улесни пътя на потребителя до желаните продукти. Търговският обект ще разполага с над 250 паркоместа и ще осигури работа на близо 150 души.
Намеренията на чуждестранната верига да стъпи във Велико Търново са от няколко години. През 2016 г. компанията купи на търг за 5,8 млн. лв. недовършения хирургически блок на МОБАЛ “Д-р Стефан Черкезов” и стана собственик на терен от 18,9 дка, разположен до главния път София – Варна. След закупуването му старата сграда бе разрушена и започна изграждането на обекта. С откриването му, Кауфланд България ще разполага с 59 хипермаркета в 34 български града. С екип от над 6000 души в страната компанията е сред петте най-големи работодатели в българската икономика.
Весела БАЙЧЕВА
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново