Откриват климатична пътека в парк “Света гора”

Публикувано на пт, 20 ян. 2023
291 четения

Климатична пътека с дължина около 1,1 км ще бъде открита в парк “Света гора” във В. Търново на 22 януари. Тя е посветена на урбанизираните територии и в нея ще бъдат показани примери от района, ще се приведат научни доказателства, ще бъдат обяснени процеси и представени решения и вдъхновяващи постижения, за да може всеки да погледне заобикалящата го среда през призмата на климатичните промени и да усети необходимостта от природосъобразност на ежедневните си навици.
Сборният пункт за всички, желаещи да се разходят първи по пътеката, е пред Художествената галерия “Борис Денев”. Маршрутът ще премине през парка, като ще има спирания за кратки беседи. Хубаво е всеки да бъде подходящо облечен за разходки в природата, да си носи вода в бутилка за многократна употреба и свежа, здравословна храна, посочват организаторите от “Future world”, Риболовен клуб “Балканика”, “ТърновоRUN” и “GameOn”.
Дейността се организира с финансовата подкрепа на проект “Game over? Do not let climate change end the game”, изпълняван в България от Българска фондация Биоразнообразие с подкрепата на програма DEAR (Development Education Awareness Raising) към Европейската комисия.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново