Откриха училищна галерия в СОУ “Емилиян Станев”

Публикувано на ср, 16 Сеп. 2015
305 четения

Училищна галерия “Веселата палитра” беше открита в навечерието на първия учебен ден в СОУ “Емилиян Станев” във Велико Търново. По инициатива на учителите и родителите третокласници от паралелките  по изобразително изкуство големият коридор на малките ученици на втория етаж вече е превърнат в изложбена зала. За да могат малките художници редовно да представят творбите си, родителите са закупили 50 специални рамки, които са дарили на училището.
Галерията е създадена по проект на преподавателите Мария Вълчева и Илина Керина, които са класни ръководители на 3 “б” и 3 “в” клас. За първата изложба са подбрани рисунки на възпитаници на двете учителки.
“Когато се заехме с инициативата, започнахме да търсим най-подходящите рамки. Родителите на децата сами попаднаха на тези, които се застопоряват за стените и няма опасност децата да ги съборят. Отварят се от едната страна и зад стъклото се поставя картината”, обяснява директорът на най-голямото училище в област Велико Търново Кина Котларска.
Освен с рисуване, възпитаниците на най-голямата гимназия в областта се занимават с музика и хореография. 199 деца изучават изобразително изкуство в основната степен на образование и още 91 са избрали рисуването като профил в гимназията. 153 момчета и момичета учат музика и още 134 – хореография.
З. ГЕОРГИЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново