Отборът на СУ “Емилиян Станев” с награда от състезание по роботика

Публикувано на ср, 21 Дек. 2016
303 четения

Ученическият отбор на СУ “Емилиян Станев” се завърна с награда от Четвъртото националното състезанието по роботика в София, организирано от “Робо Лига България”. Петима единадесетокласници са представяли търновското училище, а техен ръководител е Орлин Димитров. Те са спечелили приза за дебютиращ отбор, тъй като това е вторият тим по роботика в старата столица след 1989 г.
Около 30 екипа от елитни училища в цялата страна са се представили в състезанието, което се е провело в Интер Експо Център – София. Учениците са мерили сили в няколко различни дисциплини – минисумо, следене на линия, суперлиния, лабиринт по линия, 3D лабиринт и свободен стил, в който са се включили и търновските гимназисти. Те са участвали в турнира с четири робота, които за по-малко от два месеца са успели да разучат.
Общо 17 ученици от СУ “Емилиян Станев” посещават заниманията на клуба по роботика “VTC++”, който е създаден по проекта “Твоят час” на просветното министерство. С клуба е ангажиран консорциум от бизнеса, а часове с младите иноватори освен Орлин Димитров водят още Невен Боянов и Петър Иванов.
Клубът има две групи – за третокласници, които са общо 12, и за единадесетокласници. Заниманията се провеждат два пъти седмично.
Златина ДИМИТРОВА
сн. личен архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново