От редакционната поща: Благодаря на шофьора и кондукторката на автобус № 20, оказали първа помощ на момиче

Публикувано на пн, 11 Ное. 2019
4717 четения

Драга редакция,
С настоящото писмо бих искала да изкажа своите благодарности, макар и като непряк участник, но очевидец, към шофьора и кондукторката на автобус № 20 от градската транспортна схема, изпълняващ редовен курс и обслужван от един от превозвачите в града на 4 ноември към 19,40 ч.
Какво всъщност се случи тогава? На слизане от автобуса на спирката на бул. “Н. Габровски”, в посока ж.к. “Бузлуджа”, на едно момиче му прилоша и то се свлече мигновено на пода. Шофьорът заедно с кондукторката предприеха незабавни мерки по оказване на първа помощ на девойчето. Двамата нито за миг не се замислиха над графика за изпълнение на линията и неговото спазване. Момичето беше контактно и това позволи на шофьора веднага да се свърже с родителите ѝ. През цялото време, след като се увери, че не си е глътнало езика, държеше момичето в съзнание, задавайки ѝ въпроси, приканваше я да диша и непрекъснато с кондукторката плискаха лицето ѝ с вода. С действията си тези хора са потвърждение, че въпреки продължителния и често пъти изнервен от нас, пътниците, работен ден, са изключителни професионалисти в своята област. За съжаление не знам имената им, а за тяхната великодушна постъпка не прочетох никъде, затова се обръщам към Вас, защото вярвам, че така разказът ми за доброто, а не поредното мрънкане относно няколкоминутно закъснение, липсата на климатик, амортизиран подвижен състав и др., ще стигне до голям брой читатели.
На героите от моя къс разказ бих искала чрез страниците на вестника да пожелая здраве, благоденствие, все по-усмихнати пътници и безаварийно изпълнение на ежедневните курсове от маршрутното разписание.
С уважение! Й. Антонова

loading...
Пътни строежи - Велико Търново