От години десетки семейства чакат ул. “Козлодуй” да бъде довършена

Публикувано на чт, 27 май 2021
1727 четения

От години довършването на ул. “Козлодуй” в района на Скалния венец е сред приоритетите на местната власт, но само по документи. Преминаването оттам при дъжд и сняг си е истинско изпитание, а през лятото от колите се вдигат облаци прах, оплакват се живеещите на злополучната улица. Ежегодно в инвестиционната програма на Общината се залагат довършителните дейности за участъка, но такива реално все още не са започнали, въпреки че през последните години в района бяха построени нови жилищни кооперации, превърнали се в домове на стотици великотърновци.
През март 2018 г. в местния парламент беше внесено питане какви са ангажиментите на Общината за изграждането на нови улици и конкретно за участъка, свързващ ул. “Козлодуй” и “Мармарлийска”. Тогава стана ясно, че от съставената предварителна количествено-стойностна сметка е изчислено, че за обекта са необходими 876 240 лв. за проектиране и изграждане на участъка. Няколко месеца по-късно започна изграждането на част от улицата от разклона при ул. “Мармарлийска” до намиращите се в района на бившия битак жилищни блокове. Тогава от Общината уточниха, че предстои изработването на технически проект за реконструкция и на останалата част от улицата около Скалния венец. Оттогава обаче за живеещите в района реално нищо не се е променило.
В тазгодишната инвестиционна програма улицата отново е включена, но този път заедно с ул. “Димитър Рашев”, “Иван Хаджидимитров”, “Димитър Благоев” и “Народни будители”, за които в края на миналата година държавата отпусна 3,5 млн. лв. Надеждите на хората са, че след като вече има осигурено финансиране, все пак пред домовете им ще има асфалт.
Весела БАЙЧЕВА
сн. Бранимир БОНЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново