Осмокласници от Гимназията по туризъм закупиха коледна украса за деца от ЦНСТ

Публикувано на ср, 22 Дек. 2021
127 четения

Учениците от 8 “б” клас в ПГТ “Д-р Васил Берон” във В. Търново организираха благотворителен Коледен базар в своето училище. Те изработиха книгоразделители, които бяха закупени от други възпитаници на гимназията и учители. Със събраните средства бъдещите професионалисти в ресторантьорството и туризма набавиха празнична украса за децата от Центъра за настаняване от семеен тип в жк “Бузлуджа” в старата столица. След това те ги посетиха и заедно с тях украсиха елхата с играчките, запалиха лампичките и поставиха образа на Дядо Коледа, за да усмихва всички, минаващи покрай него. Всеки ученик подари книжка от своята библиотека с лично послание в нея.
Този ден се превърна в истински празник на приятелството за всички, които накрая се почерпиха с меденки и топло мляко с какао и се забавляваха с танци и игри. Те дори направиха своите бъдещи планове за следващи срещи – за празници и в делници, за да се усмихват отново заедно.
Учениците от 8 “б” клас, специалност “Кетъринг” на Гимназията по туризъм и техният класен ръководител Аделина Александрова вярват в доброто и са убедени, че благоДаря е най-хубавата дума, защото с нея даряваш благо, добро и усмивка.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново