Още месец “Заедно в час” търси учители от област В. Търново

Публикувано на чт, 14 Мар. 2019
99 четения

До 15 април продължава приема на документи за кандидатстване по програмата на фондация “Заедно в час” за професионално и лидерско развитие. Тя подготвя завършващи студенти и хора с опит от различни професионални сфери да станат учители в български училища за най-малко две години, след което да продължат да допринасят за по-добро образование в страната.  Кандидатстването става с онлайн формуляр на сайта на “Заедно в час”, като няма изискване кандидатите да имат педагогическа правоспособност и предишен преподавателски опит. Необходима е завършена минимум бакалавърска степен до септември 2019 г. Одобрените кандидати ще започнат работа като учители от новата учебна година в 11 региона на страната – В. Търново, Враца, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Разград, София град, София област и Стара Загора. Преди това те ще преминат интензивно обучение и подготовка за преподаване на ученици по специално разработената от “Заедно в час” програма. През януари тя стана една от общо 13-те обучителни програми на организацията, одобрени от Министерството на образованието и науката и включени в официалния регистър с обучения за повишаване на квалификацията на педагогическите специалисти, които носят кредити на успешно преминалите ги.

Програмата за професионално и лидерско развитие на “Заедно в час” включва интензивни обучения, теоретична и практическа подготовка, подкрепа от опитен професионалист в образованието, стажове, работа по проекти и достъп до голяма общност от партньори и съмишленици на организацията. По време на двете години преподаване участниците в програмата получават месечен финансов стимул, като допълнение към заплатата от училище.

През септември 2018 г. програмата на “Заедно в час” спечели първо място в категориите “Най-добра обучителна програма” и “Най-добра програма за кариерно развитие” на националния конкурс “Работодател на годината” на форума “Кариера в България. Защо не?”.

 

 

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново