Оркестърът на СУ “Емилиян Станев” спечели втора награда във Вършец

Публикувано на чт, 11 май 2017
368 четения

Духовият оркестър на СУ “Емилиян Станев” с диригент Йордан Цветанов поведе празничното шествие във Велико Търново по повод Деня на Европа. сн. Даниел ЙОРДАНОВ

Музикантите от СУ “Емилиян Станев” се завърнаха с втора награда от Националния преглед на ученическите духови оркестри и мажоретни състави във Вършец. 350 ученици от 13 състава в страната са се представили в десетото издание на фестивала. Заслуга за отличното представяне на оркестъра от търновското училище има неговият ръководител Йордан Цветанов.
По регламент всяка от формациите е трябвало да изпълни марш, хоро и пиеса по избор. Талантите от старата столица са се представили с Холандски марш, “Besame Mucho” на Веласкес и Чичовото хоро на Георги Андреев, обработка за духов оркестър на маестро Харалампи Попов.
Жури, оглавявано от председателя на Съюза на българските музикални и танцови дейци Станислав Почекански, е определило призьорите в конкурса. В комисията са участвали още диригентите Пламен Бързийски и Иван Денов.
Духовата формация при СУ “Емилиян Станев” участва за втора поредна година в конкурса във Вършец. През 2016 г. те се пребориха за третото място.
З. ГЕОРГИЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново