Организират детски риболовен турнир на язовир “Честово”

Публикувано на чт, 3 юни 2021
192 четения

Национален риболовен турнир “Деца с въдица” в ръка ще се проведе на 5 юни – събота, по случай Деня на детето. Състезанията на малките въдичари ще бъдат в четири града – Горна Оряховица, Шумен, Севлиево и Кюстендил. Надпреварата в железничарския град ще е на язовир “Честово”, а организатори са Българската федерация по риболовни спортове, Община Горна Оряховица, СКР “Корморани” (Велико Търново), КСР “Горна Оряховица”.
Турнирът ще се проведе по правилата на БФРС, секция “Плувка – деца”. Състезанието е с времетраене 2 часа. Малките риболовци ще бъдат разположени в три сектора с по десет бокса, като максималният брой състезатели е 30.
Състезатели могат да бъдат деца, навършили 6 години и не по-големи от 18-годишна възраст. Всяко дете състезател ще бъде картотекирано в КСР “Горна Оряховица”. Заедно с малчуганите трябва да има и пълнолетен придружител, който по време на риболова може да му помага с разпъване на риболовните принадлежности, закачането на стръв, кепване на риба от водата и откачане.
Всички секторни победители ще получат купа и медал, а за всяко дете ще има индивидуален подарък – медал и тениска от Община Г. Оряховица. Записването за турнира е на телефон – 0882/959 666 – Даниел Спасов. Участниците могат да се запишат и в риболовния магазин на ул. “Цар Освободител” № 48 в Г. Оряховица.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново