Организират благотворителна инициатива в парк “Дружба” в подкрепа на болна учителка

Публикувано на чт, 3 юни 2021
587 четения

Благотворителна инициатива в подкрепа на учителката Цветанка Пенчева, бореща се с онкологично заболяване, ще се проведе във В. Търново. Събитието e по повод Деня на детето и ще се състои на 5 юни – от 17,00 ч. в парк “Дружба”. Негови организатори са група приятели, които искат да помогнат на Цветанка Пенчева да оздравее. Каузата е подкрепена и от Община Велико Търново.
Ще има благотворителна фотосесия за деца и родители със специално изработен кът за снимки, която е под надслов “Запази спомен – дари надежда”. Учениците от IV б клас с профил “Изобразително изкуство” при СУ “Емилиян Станев” с учител Симона Попова и класен ръководител София Недялкова са подготвили изложба на детски рисунки, отново с благотворителна цел. А за доброто настроение на присъстващите ще се погрижат аниматорите от популярен детски център, които обещават много игри, танци, музика и моделиране на балони. Ще има забавления както за по-малките, така и за по-големите деца.
“Нашето желание е чрез детската усмивка да дадем надежда за живот на един човек! Призоваваме всеки, който има възможност, да дари”, споделят организаторите.
В момента Цеци Пенчева се лекува в клиниката “Джон Хопкинс”, Анадолу Медикъл в Истанбул.
През изминалите месеци тя премина през 6 курса химиотерапия, скоро предстоят контролни изследвания и скенер, които ще дадат представа на лекарите какъв да бъде следващият етап на лечението.
Всеки, който иска да помогне, може да го направи с дарение на разкритата банкова сметка:
Първа Инвестиционна Банка
IBAN: BG05FINV91501317517474
Титуляр: Цветанка Петрова Пенчева

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново