Онлайн лекция за кризисния мениджмънт в туризма по време на covid-19 се проведе във ВТУ

Публикувано на сб, 11 апр. 2020
254 четения

Онлайн лекция на тема „Кризисен мениджмънт в туризма в условията на covid-19″ се проведе в Катедра „Туризъм“ при Стопански факултет на ВТУ . Гост-лектор на събитието бе Никола Наумов, доцент във Факултета по бизнес и правни науки при Университета в Нортхамптън, Великобритания и преподавател и ръководител на програма “Хотелиерство и мениджмънт в туризма”.
В презентацията му бе представена информация за кризисната ситуация, в която се намира туристическия бизнес в момента, настоящите мерки за справяне в най-засегнатите страни и бъдещите такива, които да се отразят стратегически на развитието на туризма.
Лекцията бе последвана от дискусия с практическа насоченост, а като част от аудиторията се включиха двама представители на местния бизнес, които потърсиха решения на конкретни предизвикателства пред тяхната работа.
Бяха обсъдени част от изводите и анализите на база проучвания на международни асоциации в туризма, които сочат че очакванията на туристическия бизнес, бивайки един от най-засегнатите отрасли от кризата в момента, са той да бъде възстановен на нивото от 2019 г. в рамките на две до три години. Вътрешните пазари пък могат да бъдат добра основа за привличане на туристи и развитие на регионалния туризъм.
За повече информация за събитието и бъдещи такива на специалност „Туризъм“, може да се проследи ФБ страницата на специалността: @tourismVTU и сайта на Великотърновския университет.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново