Около 150 000 лв. са предвидени за изкърпване на дупки

Публикувано на вт, 19 Ное. 2019
315 четения

Около 150 000 лв. са предвидени за изкърпване на уличната мрежа във В. Търново преди началото на зимния сезон. Работата на екипите започва от най-проблемните участъци в областния град. На този етап няма сериозни щети по инфраструктурата и уличната мрежа, уточниха от кметството. Средствата са за запълване на дупките, както и за ремонт на отводнителната система, подмяна на парапети и знаци.
В момента в града продължават ремонтните дейности на уличната мрежа в кв. “Картала”. Изпълнението стартира през лятото от най-голямата отсечка – източната част на ул. “Стоян Михайловски”. Паралелно с нея ще бъде оформена и улица “Васил Априлов”, заедно с връзката между двете. След изграждането им работата продължава по отсечките “Камен Зидаров”, “Александър Бурмов” и “Петко Тодоров”. Ремонтните дейности включват изграждане на пътни платна и тротоари, асфалтиране, отводняване, оформяне на джобове за паркиране и за поставяне на съдове за смет, монтиране на улично осветление.
Всеки момент се очаква да започне ремонтът и на ул. “Драган Цончев” в кв. “Зона В”, която от години чака реда си да бъде изградена. Забавянето е заради съгласуване на дейностите на екипите с енергото и преместване на стълбове на ел. мрежата. Ремонтът е възложен на “Пътни строежи – В. Търново”.
Весела БАЙЧЕВА
сн. архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново