Офроуд! 467 дупки на 300 м общински път край В. Търново

Публикувано на пт, 30 Ное. 2018
2576 четения

467 дупки на 300-метров участък от пътя Ресен – Паскалевец са преброили великотърновски общински съветници. Третокласният път попада на територията на общините Велико Търново и Павликени, като най-лошо е състоянието на участъка в търновската част, който не е ремонтиран от 30 г. Това обясни Стоян Витанов в питане към кмета по време на вчерашното заседание на ОбС.
“Нещастните водачи са прокарали черни пътища през нивите, защото по т.нар. път е невъзможно да се шофира. Даже и слаломите не са спасител. Ежедневно по това трасе пътуват десетки леки и лекотоварни автомобили, предимно с хора, живеещи извън село Ресен, но работещи в него. Осъществяват се и два курса дневно на масовия транспорт Велико Търново – П. Тръмбеш през село Паскалевец и обратно”, заяви Стоян Витанов. Той подчерта, че към групата съветници от БСП се е обърнала и управителката на “Пътнически превози” АД – В. Търново, чиято фирма обслужва линията по договор с Общината.
Заради стотиците зейнали ями по пътя са зачестили тежките инциденти. Това провокира през октомври група ентусиасти да запълнят сами дупките по пътя с фрезован асфалт. Правени са само частични ремонти откъм Павликени. В другата част единствената поддръжка е кастренето на храстите, които превземат отсечката, а огромните ями продължават да трошат колите на ежедневно преминаващите оттам граждани. Заради огромните кратери преди време край пътя се появи шеговитият надпис “Добре дошли на Луната”.
В лошо състояние е и пътят Дичин – Лесичери, който не е ремонтиран, въпреки гласуваните преди време пари за рехабилитацията на трасето.
“Още през август в Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към МС подадохме искане за възстановяване на пътя Ресен – Паскалевец. Сумата за възстановяване на този участък е над 600 000 лв. по предварителни изчисления на експерти от “Строителство и устройство на територията”. До отпускане на тези средства сега там предстои да бъде направена тампонада, защото това е целият ресурс за общинската инфраструктура за една година”, заяви в отговор кметът инж. Даниел Панов. Градоначалникът допълни, че той и колегите му от НСОРБ отдавна настояват за повече пари от държавата за поддръжка и ремонт на четвъртокласната пътна мрежа, най-вече между селата. Уверението е, че в началото на юни 2019 г., след като заработи тол системата, ще бъдат осигурени повече средства, каза още инж. Панов.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново