Официално беше открита учебната година в медицинския филиал

Публикувано на вт, 19 Сеп. 2017
331 четения

Тържествено беше открита новата учебна година във великотърновския филиал на Медицински университет “Д-р Параскев Стоянов” – Варна.
Тази година филиалът прие 20 медицински сестри, сред тях двама мъже и 22 акушерки. Студентите тази година са с много по-висок бал, което означава, че младите хора, които искат да учат при нас тези професии са много по-мотивирани, обясни доц. Диана Димитрова, директор на филиала. Общият брой на студентите вече надхвърля 120 души.
В приветствието си към студентите Даниел Панов подчерта, че професиите медицинска сестра и акушерка са сред най-отговорните и са свързани с проява на висока хуманност от страна на практикуващите ги.
Благодаря на вас, скъпи студенти, че сте избрали Велико Търново и България, за да получите своето висше образование по здравни грижи. Тук ще получите знания, ще работите с доказани преподаватели и ще практикувате при най-добрите лекари. Изберете нашия град, изберете нашата държава, за да се реализирате професионално. Влагайте всичко от себе си – така ще бъдете силни, за да преодолявате трудностите, ще бъдете удовлетворени от резултатите и ще бъдете мотивирани в обучението и работата”, обърна се кметът към младите хора. “И като кмет, и като председател на Националното сдружение на общините ще полагам всички усилия, за да бъдат вашите професии достойно оценени и заплатени, заяви градоначалникът.
Филиалът беше открит през есента на 2015 г. по инициатива на Даниел Панов. Така в старата столица бе възстановена възможността за висше образование по здравни грижи, прекъснато през 2007 г. със закриването на бившия Медицински колеж по решение на тогавашната изпълнителна власт.
В. АТАНАСОВА
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново