Обявиха първи конкурс за уникално облекло за книга

Публикувано на чт, 26 ян. 2023
81 четения

Първи областен конкурс “Уникално облекло за книга” обявява библиотеката при НЧ “Надежда” в старата столица, в партньорство с читалищния Клуб по битова култура и Дирекция “Култура, туризъм и международни дейности” в Община В. Търново. Надпреварата ще се проведе по случай Международния ден на детската книга – 2 април, и в нея могат да участват всички деца на възраст от 7 до 12 години от училищата на областта с по една творба в двата раздела: “Хартия” и “Плат и други материали”. Срокът за получаване на творбите е до 17 март в библиотеката на НЧ “Надежда” или изпратени на адреса на културната институция.
Журито, което ще оценява творбите, ще е съставено от представители на Съюза на българските художници – клон В. Търново, Клуба по битова култура към НЧ “Надежда” и Регионалната занаятчийска камара в старата столица, а награждаването на отличените участници ще е на 3 април от 16 ч. в библиотеката на читалището.
Целите на конкурса са да се сътворят облекла за книги, с което да се стимулира развитието на детското творчество и въображение, като се провокира и интересът към четенето на художествена литература, да се даде възможност на учениците да изявят своята творческа индивидуалност чрез хартията и плата, изработвайки облекло за любима книга в любими размери, да се популяризира детското приложно творчество и децата ни да се приобщят към българските ценности, традиция и идентичност, посочват организаторите.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново