Обявиха конкурс за най-красива сурвакница

Публикувано на вт, 25 Ное. 2014
1421 четения

В конкурс за най-красива и най-автентична сурвакница могат да участват талантливите деца на Велико Търново. Съревнованието под наслов “От Коледа до Васильовден” се организира за поредна година от Общинския детски комплекс под патронажа на кмета инж. Даниел Панов.
Украсени дрянови клончета за участие в конкурса ще се събират до 11 декември в сградата на ОДК на бул. “България” 24. Децата ще бъдат разделени в две възрастови групи – от 1 до 4 клас и от 5 до 8 клас. Жури от специалисти от Регионалния исторически музей, експерти от инспектората по образованието и художници ще оценява как са се справили малките приложници. Задължително условие е да се използват само естествени материали. Комисията ще следи още за техниката на изпълнение на сурвакниците, богатството на мотивите и автентичност.
Във всяка група ще бъдат присъдени много награди, като е предвидено и специално отличие за детето, направило най-автентичната сурвачка. Детските творби ще бъдат показани в изложба в сградата на Общината. Експозицията ще гостува там от 15 до 30 декември, а тържеството по награждаването ще се проведе на 16 декември.
Златина ДИМИТРОВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново