Общински конкурс за приказка с илюстрация обявиха от РЗИ

Публикувано на пт, 3 февр. 2023
208 четения

Общински конкурс за приказка с илюстрация на тема “Бистра водица – мирна главица” организира Регионалната здравна инспекция. Той се провежда в рамките на месеца на трезвеността и общинската програма “Здрави деца в здрави семейства” на Община В. Търново.
Творбите на участниците трябва да представят по оригинален начин вредите от употребата на алкохол върху децата и героите да дават съвети за здравословен начин на живот. Целта е учениците да развият уменията си за творческа изява и мисъл в областта на литературата и да изградят отговорно отношение към личното здраве и избягване на рисковото поведение.
Право на участие имат учениците от 1 до 5 клас от община В. Търново, разпределени в две възрастови групи – 1-3 и 4-5 клас. Участието е индивидуално. Творбите на децата трябва да отговарят на зададената тема, да имат последователност и логичност на изложението, представяне на лична позиция и оригиналност, като обемът трябва да е до 3 страници, включително и илюстрацията към част от текста.
Крайният срок за участие е 28 февруари, като творбите се изпращат в РЗИ – В. Търново, или на имейл – pbpz@rzi-vt.bg. За авторите на най-добрите творби са предвидени предметни награди.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново