Общинската туристическа агенция представи В. Търново на изложение в Мадрид

Публикувано на ср, 25 ян. 2023
158 четения

Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“ участва в едно от ключовите международни изложения в туризма и най-голямото в Испания – FITUR в Мадрид. То е първото за календарната година, проведе се в периода 18-22 януари 2023 г. и е предназначено както за професионалисти, така и за широката публика.
По време на изложението управителят на “Царевград Търнов” Борислав Йорданов се срещна с българския посланик в Испания Алексей Андреев и заместник-министъра на туризма Ирена Георгиева. Основна тема на разговор бе завръщането на испанските туристи в старата столица през изминалата година, както и прогнозата за още по-силна 2023г.
За първи път Велико Търново като турическа дестинация беше показан чрез VR технология. Иновативният клип, който позволява виртуална разходка из старата столица и АМР “Царевец”, е преведен на испански език и показва града по един неповторим и уникален начин. VR разходката на основните туристически атракции е нов продукт, който “Царевград Търнов” разработва и в бъдеще ще предлага на гостите на града.
Проведени бяха разговори с редица туроператори, които изявиха интерес към Арбанаси и традционния български бит и култура. Еднакво силен бе интересът към града и от страна на неорганизираните посетители, които се интересуваха от основните клутурни събития и фестивали в града и околностите.
За петте дни на борсата статистиката показва, че 136 000 са били регистрираните професионалисти в областта на туризма, 86 000 са били неорганизираните посетители, а общата бройка от 222 000 посетители е с 99,6% повече в сравнение с предходното издание.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново