Община Велико Търново обяви кулинарен конкурс за баници, погачи и коледни сладки

Публикувано на ср, 11 Дек. 2013
1031 четения

Кулинарен конкурс за баници, погачи и коледни сладки ще се проведе във Велико Търново в навечерието на Рождество Христово. В новото предизвикателство могат да се включат любители на кулинарията от Община Велико Търново. Освен обредни хлябове, свързани с коледните празници, за участие в надпреварата ще се допускат и всякакви печива, типични за сезона.
Конкурсът ще се проведе на 22 декември от 11 часа на сцената в парк “Марно поле”.
Според регламента няма ограничения за броя и видовете на тестените изкушения, с които един участник може да се включи в състезанието. Печивата няма да се продават или дегустират, но ще бъдат оценявани от компетентно жури, съставено от майстор-готвачите на най-добрите великотърновски ресторанти.
За най-добрите майстор- пекари от Общината са подсигурили примамливи предметни награди. Носителят на голямата награда в кулинарното състезание ще получи многофункционален уред за готвене multicooker. Класираният на второ място ще бъде изненадан с домашна хлебопекарнa, а третата награда е уред за готвене на пара.
Желаещите да се включат в надпреварата трябва да заявят участие в дирекция “Култура и туризъм” на Общината най-късно до 18 декември 2013 г. на телефони:
Грета Иванова: 062/619 411, моб. 0884 037 468
Иван Димитров: 062/619 411, моб. 0889 165 771
Тези, които пропуснат да направят това, могат да донесат своите печива и на място, непосредствено преди старта на конкурса до 10 часа на 22 декември.
Златина ДИМИТРОВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново