Община В. Търново става гарант за финансиране на социален проект за деца и родители

Публикувано на ср, 24 авг. 2016
237 четения

Община Велико Търново става гарант за финансиране на проекта за Общностен център за деца и родители “Царевград”, който стартира и ще продължи до 31.10.2018 г. Средствата са осигурени по ОП “Развитие на човешките ресурси 2014-2020”. Проектът е на стойност 653 401 лв. За първи път Програмата е въвела условие общината да осигури авансово плащане на 20 %, които са 130 680 лв. След това тези средства ще бъдат възстановени от проекта. За целта трябва да има решение на Общинския съвет и предложението е включено в дневния ред на предстоящата сесия на 25 август.
Акцентът на проекта “Царевград” е превенция за намаляване на бедността на децата в общината, обясни Жоро Ковачев от дирекцията за социални дейности и здравеопазване при администрацията. Общностният център се намира в бившия Пионерски дом на бул. “България” № 24, където специалисти ще се занимават с деца до 7-годишна възраст от семейства в риск.
Специалистите по проекта ще се занимават индивидуално и с деца с увреждания, ще подкрепят бъдещи родители, ще дават консултации на семейства за отговорно родителство, ще съдействат за постъпване в детска градина и ще подпомагат в уроците деца от училищата. Този проект е продължение на предишната програма за инвестиции в ранното детство, която общината изпълни успешно, заяви Ковачев.
Вася ТЕРЗИЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново