Община В. Търново показва новия облик на града с уеб ГИС приложение

Публикувано на вт, 8 окт. 2019
823 четения

Общинската администрация в старата столица стартира специализирано ГИС приложение „Новият облик на Велико Търново“, с което по иновативен начин представя изпълнените проекти през последните 4 години. По този начин е подпомогната и улеснена комуникацията с гражданите, като се прилага на практика концепцията за съвременно електронно управление.

За улеснение на гражданите и максимална прозрачност, чрез приложението върху онлайн карта на общината, е визуализирана информация за реализираните през годините проекти и инициативи, финансирани както от собствения и национален бюджет, така и по програми от Европейския съюз. Платформата показва основна информация заедно със снимков материал и точното местоположение на всеки един от реализираните проекти.

ГИС приложението е интегрирано на сайта на общината на адрес https://www.veliko-tarnovo.bg/bg/evrofinansirane/noviyat-oblik-na-veliko-tarnovo/ и е свободно достъпно за всички заинтересовани страни. По този начин гражданите на Община Велико Търново могат да видят и получат информация в синтезиран вид къде и какви инициативи са били реализирани през последните години, в това число модернизацията на образователната инфраструктура, подобренията на бизнес средата в Западна индустриална зона, множеството съхранени в автентичен вид градски пространства, ремонти на ключови булеварди, улици, обекти на обществената инфраструктура и много други.

Приложението е базирано на световно утвърдената ГИС платформа ArcGIS, което позволява на общината да надгражда и развива и обогатява функционални възможности в бъдеще.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново