Обновяват 13 км улици и пътища, изграждат два нови моста във В. Търново

Публикувано на чт, 24 Окт. 2019
2326 четения

DCIM100MEDIADJI_0226.JPG

DCIM100MEDIADJI_0239.JPG

13 км улици и пътища във В. Търново ще бъдат основно ремонтирани от следващата година. Проектът е спечелен във втория кметски мандат на Даниел Панов и е обезпечен с финансиране по Програма Interreg V-A Румъния – България 2014-2020.
Предстоящите планирани инвестиции в инфраструктурата бяха представени от Панов, който е кандидат за трети управленски мандат, пред ръководството и служителите на едно от големите предприятия за производство на сладкарски изделия. Фабриката е разположена на изхода на Велико Търново в посока Русе. Целият път от разклона край пречиствателната станция до паметника “Велчова завера”, включително улица “Опълченска”, ще бъде основно реконструиран.
“Планирането на толкова мащабни инвестиции в инфраструктурата, но и най-важното – осигуряването на средства за тези дейности, е важно и за жителите и гостите на града, но и за успешното развитие на бизнеса. Северният вход на В. Търново е проблемен от много години и е радващо, че реконструкцията му не е под въпрос”, бе отзвукът от срещата в предприятието.
Основно ремонтирани ще бъдат също няколко улици в кв. “Света гора” – “Димитър Найденов”, “Теодосий Търновски”, “Сливница”, “Григорий Цамблак”, както и отсечката от обръщалото под студентските общежития до изхода за Варна. Същото се отнася за обиколния на крепостта ”Царевец” път и улица “Ксилифорска” в квартал “Асенов”. Навсякъде ще бъдат изградени тротоари, джобове за автобусните спирки и съдовете за смет, монтирано ще бъде и ново улично осветление.
Една от най-важните мерки по проекта е изграждането на два нови моста – в кв. “Света гора” и в кв. “Асенов”. Първото ново съоръжение ще бъде успоредно на стария Бейски мост, чийто основен ремонт не е целесъобразен от финансова гледна точка. Второто съоръжение ще е до въжения пешеходен мост срещу бившата фабрика “Васил Мавриков”.
Предвиденият и обезпечен с финансови средства основен ремонт на улиците и пътищата в североизточната част на Велико Търново ще е първият по рода си в посочените квартали от десетилетия насам.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново