Областният управител награди служителите от сектор „СОД“ при РД ПБЗН, участвали в спасителните операции след земетресението в Турция 

Публикувано на пт, 24 февр. 2023
187 четения

Областният управител инж. Георги Гугучков връчи благодарствени грамоти на седемте служители от сектор „Специализирани оперативни дейности“ при Регионалната дирекция на „Пожарна безопасност и защита на населението“ Велико Търново, които участваха в единадесет дневна спасителна мисия след опустошителното земетресение в Турция от 06.02.2023 г.

Мъжете помагаха за спасяването на хора, затрупани под риуните в градовете Бесни и Адъяман, като успяха да извадят две жени, един мъж и малко дете.

„Радвам се, че приехте поканата ми, а тя е за да изразя личните си и на гражданите на областта благодарност и респект към вашите усилия и отговорността, с която упражнявате професионалния си и човешки дълг“, подчерта областният управител. Той изтъкна, че в мисията си спасителите от сектор „СОД“ са надминали рутината на задълженията и са показали съпричастност, смелост и жертвоготовност, а това е пример за подражание. Инж. Георги Гугучков пожела на екипа на отряда да няма поводи за подобни професионални предизвикателства.

Той връчи благодарствени грамоти на младши експерт Калин Йорданов – началник дежурна смяна, младши експерт Николай Николов – началник дежурна смяна, младши експерт Милко Николаев – командир на екип, младши експерт Минчо Минчев – командир на екип, младши инспекторт Веселин Гочев – старши спасител, младши инспектор Николай Бонев – старши спасител и младши инспектор Мирослав Маринов – старши спасител. Началникът на сектор „Специализирани оперативни дейности“ – главен инспектор Стефан Личев получи почетен плакет на областния управител за цялостната дейност на сектора.

С почетен плакет бе удостоен и главен инспектор Георги Тодоров – началник на РС ПБЗН, който на 23.02.2023 г. получи най-високото отличие на МВР – почетен знак на министерството III степен за постигнати високи резултати, проявена инициативност и професионализъм при решаване на служебните задачи. Главен инспектор Георги Тодоров бе обявен за пожарникар на годината.

На срещата присъства и комисар Красимир Кръстев, директор на РД „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Велико Търново. Областният управител инж. Георги Гугучков му благодари за усилията и подчерта, че двете институции работят в отлична координация и партньорство.

Церемонията уважиха заместник областният управител Станислав Николов, главният секретар на Областна администрация Петя Райкова и Милена Павлова – директор на Дирекция „АПОФУС“ в администрацията.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново