Няма яснота кога ще се възстанови общественият транспорт в региона

Публикувано на пт, 15 май 2020
2494 четения

Част от спрените курсове на автобусните линии предстои да бъдат възстановени, но за повечето все още не е ясно кога ще се върнат към разписанията от преди извънредното положение. Притеснени граждани сигнализираха в редакцията на “Янтра ДНЕС”, че за да стигнат до областния център или други населени места, се налага да пътуват с такси или да молят близки и познати да ги закарат. Възрастна жена от село Русаля заяви, че ѝ се налага да посети Здравната каса, за да си получи лекарствата, но няма с какво да се придвижи до старата столица. В подобна ситуация са и други възрастни хора.
На този етап за градските линии, обслужвани от фирма “Алекс ОК”, остава в сила досегашното разписание, като прексънатите два курса сутрин и следобед, ще бъдат възстановени.
От понеделник – 18 май, ще бъдат пуснати автобуси до Арбанаси в 7,05 ч. и в 17,20 ч. Те ще пътуват в понеделник, сряда и петък. “Тази седмица възстановихме курса до Мишеморков хан, който тръгва сутрин в 6,50 ч. и в 16,00 ч., като ще пътува в дните вторник и четвъртък. Възстановихме също линията до Хотница, като автобусът пътува в понеделник и петък”, уточниха от транспортната фирма. За другите линии не е ясно кога ще се движат по обичайния си график, предвид обстановката в страната.
От фирма ЕТ “Надежда – Надежда Христова” заявиха, че предстои да бъде възстановено поетапно разписанието на автобусите, но към настоящия момент не може да бъде направено на 100 %. “Утре (б.ред. днес) планираме да подадем информация в Община В. Търново кои марщрутни линии ще бъдат възстановени на този етап”, заявиха от фирмата превозвач. Оттам уточниха, че гражданите могат да получат актуална информация в билетните центрове във В. Търново и Г. Оряховица.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново