Няма пари за цялостен ремонт на улица “Никола Габровски”

Публикувано на пт, 30 юли 2021
1354 четения

За да се ремонтира изцяло асфалтът, първо трябва да се извърши реконструкция на ВиК мрежата.

Не е планиран цялостен ремонт на ул. “Никола Габровски” във В. Търново, а такъв не може да бъде извършен със собствени средства. Това стана ясно от отговора на кмета Даниел Панов по повод питането на Красин Каракоцев от групата на “БСП за България, АБВ и Движение 21”.
В него общинският съветник посочи, че това е една от главните и възлови улици в града, по която всекидневно минават хиляди коли, а още толкова пешеходци я пресичат. “През годините са правени ремонти по настилката, които са частични. Такива наблюдаваме през 2012 г., 2013 г., два пъти през 2015 г. (август и декември), 2020 г., а последното закърпване беше преди около месец. И точно това ремонтиране на парче превръща преминаването по улица “Никола Габровски” в истинско приключение”, заяви Красин Каракоцев. Той посочи като проблем и състоянието на шахтите пред новото крило на болницата и на входа на Автогара Запад, които реално не функционират по предназначение.
“За да се ремонтира изцяло асфалтовата настилка на ул. “Никола Габровски”, първо трябва да се извърши реконструкция на съществуващата водопроводна и канализационна мрежа. Към настоящия момент Община В. Търново няма и няма как да има такава възможност за подобен генерален ремонт както на подземната, така и на надземната инфраструктура”, заяви Даниел Панов. Той уточни, че не е възлагано проектиране на улицата, в това число и на ВиК мрежата и съоръженията. Градоначалникът посочи още, че подобен проект за смяна на тръбите може да изготви и водното дружество, след като влезе в държавния ВиК холдинг. Относно шахтите заяви, че е предвиден ремонт до края на август, който е възложен на общинското предприятие “Зелени системи”.
“Лично мен ме съмнява, че до края на август ще бъдат подменени шахтите, но се надявам да ме изненадате приятно. За мен обаче е нелогично да затворим една от главните улици за ремонт (б. ред. бул. “България”), а другата да е в окаяно състояние и след това да я правим. Надявам се рано или късно да имаме поне една изцяло изградена улица”, коментира Красин Каракоцев.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново