Няма да вдигат таксите за студентите във ВТУ, премии за Великден за работещите във вуза

Публикувано на чт, 30 мар. 2023
1042 четения

Таксите на студентите във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ за следващата учебна година няма да бъдат увеличавани. Това бе решено на заседание на Академичният съвет на висшето учебно заведение и важи за всички бакалаври, магистри и докторанти. Предложението е дошло от ректора проф. д-р Христо Бонджолов и Студентския съвет на Великотърновския университет. Единственото увеличение, и то минимално, ще е на административните такси, посочи ректорът.
Проф. Бонджолов обяви и една добра новина за преподавателите и служителите на висшето учебно заведение – за Великден всички те ще получат допълнителни средства в размер на 200 лв., които ще бъдат изплатени на 10 април.
От ВТУ съобщиха, че поради големия интерес към акцията „Рано рани. Стани магистър 2023“ са отпуснати допълнителни места във всички магистърски програми, включително и в най-желаните. С акцията се дава възможност на кандидат-магистрите да се възползват от ранно запазване на място в една предпочитана магистърска програма с гаранции от университета за по-късно записване. Място по нея могат да запазят кандидати, които притежават диплома за висше образование или на които им предстои да завършат такова през 2023 г. Акцията ще продължи до 2 юни 2023 г., посочват от ВТУ.

Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново