НВУ обяви втори прием за курсанти

Публикувано на пн, 12 Авг. 2019
830 четения

Втори прием за попълване на незаетите места за курсанти обяви Националният военен университет “Васил Левски” във Велико Търново. След първия прием бяха попълнени 72 на сто от отпуснатите по държавна поръчка 231 места за бъдещи офицери, които са в 18 специализации. Сега незаетите места за курсанти са около 60. Точният брой на свободните места по военни специализации да бъде актуализиран и публикуван на сайта на НВУ до 13 септември.
Новоприетите първокурсници ще се обучават в специалност “Организация и управление на военни формирования на тактическо ниво” по общо седем специализации. Сред тях са “Полева артилерия”, “Противовъздушна отбрана на войските”, “Артилерийско и зенитно въоръжение, стрелково оръжие, оптика и бойни припаси”, “Артилерийско инструментално разузнаване”, “Зенитно-ракетни войски”, “Радиотехнически войски” и “Летец пилот”.
Документи за участие в конкурса ще се приемат от 19 август до 13 септември. Конкурсните изпити, тестове и прегледи ще се проведат в периода от 16 до 27 септември, съобщават от НВУ.
Продължава приемът и на студенти във вуза, като свободните места са около 60. Във факултет “Общовойскови” във В. Търново има общо 33 места в различните специалности. Факултет “Авиационен” в Долна Митрополия може да приеме още петима студенти, като двама от тях са в “Авиационна техника и технологии” в редовно обучение, а трима – в “Автоматика, информационна и управляваща техника”, също редовно.
Свободни места има във факултета в Шумен, които са основно в специалностите “Комуникационна техника и технологии”, “Компютърни системи и технологии”, “Киберсигурност” и др.
Незаетите места се попълват от кандидатите по низходящ ред на бала им и по реда на посочените от тях специалности. Записването продължава.
Златина ДИМИТРОВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново