НВУ е домакин на сбор на военни диригенти

Публикувано на ср, 15 мар. 2023
97 четения

Сбор на диригентите на военните духови оркестри от Сухопътните войски на Българската армия се провежда в Националния военен университет „Васил Левски“. На първата по рода си среща присъстват шестима диригенти, за да обсъдят най-наболелите проблеми, сред които са кадровите въпроси, свързани с окомплектоването на формациите и визията за развитие на военните духови оркестри на Сухопътните войски и Националния военен университет.
В сбора са се включили диригентът на Представителния военен духов оркестър на Сухопътни войски в София майор Тодор Пенков, който е тук с помощника си лейтенант Даниел Лазаров; диригентът на Военния духов оркестър на 61-ва Стрямска механизирана бригада в Карлово капитан Йордан Илиев; диригентът на Военния духов оркестър на Центъра за подготовка на специалисти в Сливен капитан Калин Гемеджиев; капитан Цветомир Василев, диригент на Военния духов оркестър на 2-ра Тунджанска механизирана бригада и старшина Емил Костурков, който ръководи формацията на Националния военен университет „Васил Левски“.
Идеята е тази среща да прерасне в сбор на всички военни диригенти, които да поставят, обсъдят и опишат проблемите на военната духова музика в документ, който след това да бъде изпратен до министъра на отбраната.
Инициативата за тази среща е на командира на Сухопътни войски генерал-майор Деян Дешков, домакин е началникът на НВУ „Васил Левски“ бригаден генерал Иван Маламов.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново