Новопостроен спортен салон ще радва учениците в Майско

Публикувано на пн, 18 сеп. 2023
119 четения

Нов корпус с физкултурен салон и няколко класни стаи бяха открити в Обединено училище “Отец Паисий” в село Майско. Реконструкцията е по проект, финансиран от Министерството на образованието и науката по Програма за изграждане пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища 2020-2022 г., одобрена с Решение на Министерския съвет.
Народният представител и председател на Комисията по образованието и науката в 49-ото Народно събрание Красимир Вълчев пожела на учителите здраве, сила и енергия, с която да изпълняват най-важната мисия за обществото, а именно – да направят децата чрез образованието знаещи, можещи и щастливи хора.
Кметът на Елена инж. Дилян Млъзев изрази своята огромна радост от осъществяването на проекта за разширяването на сградния фонд на училище “Отец Паисий”, а на учениците пожела да се стараят да овладяват знанията, да бъдат здрави, щастливи, успешни и най-вече добри хора.
Кметът на общината, директорът на училището Мария Никифорова, началникът на Регионално управление на образованието гр. Велико Търново инж. Розалия Личева, както и двамата народни представители от 49-ото Народно събрание – Красимир Вълчев и Димитър Николов, прерязаха лентата на новоизградената част.
След това свещеници от Еленската духовна околия отслужиха водосвет за здраве и благополучие. С празнична програма от стихове, песни и танци учениците поздравиха своите гости, учители и родители. Тази година за пръв път прага на училището прекрачват 11 първокласници.
В началото на новата учебна година развълнувани и нетърпеливи училищния праг прекрачиха общо 70 първокласници в цялата община. Те получиха за първия учебен ден книжки с български народни приказки, подарък от Община Елена и от Ротари клуба в града.
Много емоции и надежда за ползотворна учебна година си пожелаха ученици, деца, преподаватели, родители и гости в Средно училище “Иван Момчилов”, Начално училище “Иларион Макариополски”, Обединено училище “Отец Паисий” – с. Майско, Основно училище “Христо Ботев” – с. Беброво, Основно училище “Отец Паисий” – с. Константин, както и в детските градини – “Радост” в гр. Елена, “Приказен свят” в село Майско, “Щастливо детство” в с. Константин, “Вяра, Надежда и Любов” в с. Беброво и “Мир” в с. Каменари.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново