Новоизбрана депутатка почиства старо училище

Публикувано на чт, 25 Ное. 2021
3066 четения

Акция по почистване на старото училище в Караисен и запечатване на прозорците му предприеха от партия “Възраждане” по инициатива на най-младия народен представител в новия парламент – великотърновката Цвета Галунова. Организаторите отправиха призив към всички хора от селото да се включат в инициативата.
“Тази неделя в 9:00 часа заедно със съмишленици от “Възраждане” ще проведем акция по почистване и запечатване на прозорците на старото училище, за да забавим разрушителните процеси. Ще се радваме и хора от село да се включат, имаме нужда от инструменти и човешки ресурс.
Община Павликени ще подсигури вишка и ремарке за боклука, който ще бъде извозен в понеделник. Изчакваме да видим и дали ще подплатим найлона с летвички, балатум или винил. Кооперация “Възраждане-92” също ще се включи”, съобщи Цвета Галунова. Организаторите обявиха, че се нуждаят от стълби, такери, летви, балатум, найлон, арматурна тел, както и необходимите инструменти и призовават местните хора да се включат в надпреварата.
Цвета Галунова, чийто род е от Караисен, от години участва в инициативи, свързани със селото. С местните младежи се опитват да възродят културния живот с гостувания на театър, кинопрожекция, хоротека. Т.г. за втори пореден път емблематичната първа битка на четата на Хаджи Димитър и Стефан Караджа, състояла се до Караисен, бе чествана с пищен концерт-спектакъл, светлинни ефекти, патриотична музика, български народни песни и танци.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново