Ново съоръжение следи за спазване ограничението на скоростта в Лясковец

Публикувано на пн, 25 сеп. 2023
186 четения

Ново съоръжение следи за спазване ограничението на скоростта в Лясковец. То е поставено в рамките на Европейската седмица на мобилността, която започна на 16 септември и завърши с Ден без автомобили на 22 септември. Община Лясковец чрез Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни и КАТ – Г. Оряховица, организираха съвместна информационна кампания на 18 септември по повод дните на безопасността на пътя. В рамките на кампанията на улица „Трети март“, около 100 метра преди кръстовището на улиците „Трети март“, ул. „Павел Калянджи“ и ул. „Бузлуджа“, бе поставена радарна информационна табела за измерване скоростта на моторните превозни средства.
Община Лясковец и КАТ – Г. Оряховица, напомнят, че ограничението на скоростта в грaдa e 40 км/ч. Новото градско съоръжение вече отчита скоростта на всяко едно моторно превозно средство и благодари на водачите за спазеното ограничение, а за надвишилите го съоръжението изписва „Намали!“.
По време на кампанията бяха раздадени и информационни брошури „Намали скоростта! Спаси живот!“ в лясковските училища СУ „Максим Райкович“ и НУ „Цани Гинчев“. Материалите бяха раздадени от членове на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, от Общинската комисия за безопасност на движение по пътищата и от Общинската комисия за детето.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново