Нови уреди за игра радват децата в парк “Дружба”

Публикувано на вт, 24 авг. 2021
842 четения

Нови уреди за игра радват малчуганите в парк “Дружба” във В. Търново. В събота беше монтирано ново комбинирано съоръжение за деца на възраст от 3 до 12 г., след като старото беше повредено и демонтирано. Увреждания имаше и на люлките за деца до 3 години. След като бяха монтирани новите пособия за игра, малчуганите веднага ги тестваха, като най-голям интерес имаше към комбинираното съоръжение. Пред него се извиваха опашки от чакащи деца и през двата почивни дни.
“Всички чакаха с голямо нетърпение новите катерушки и люлки. Това е един от най-посещаваните паркове и дори смятам, че наличието само на една площадка е крайно недостатъчно, за да побере всички желаещи деца”, смята Наталия Иванова, която е сред редовните посетители на централния парк.
Четири нови детски площадки бяха изградени в междублокови пространства в старата столица, информират от Общината. Две от тях са монтирани в края на миналата година, а останалите две – това лято. Те се намират на улиците “Ниш”, “Деню Чоканов”, “Филип Тотю” и “Иларион Драгостинов”.
Още три детски площадки предстои да бъдат основно обновени през следващата година – край пресечката на ул. “Славянска” с ул. “Трети март”, между ул. “Алеко Константинов” и ул. “Чумерна” и на ул. “Елин Пелин”.
Общо 13 детски площадки в паркове и квартали са ремонтирани от началото на годината във В. Търново.
Весела БАЙЧЕВА, сн. Бранимир БОНЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново