Нова улица остави без достъп до гаражите няколко семейства

Публикувано на ср, 27 май 2020
4703 четения

Гаражите на няколко семейства, живеещи на новоасфалтирана улица във великотърновския квартал “Картала”, се оказаха непристъпни за техните собственици след изграждането на отсечката. Става въпрос за участъка между улиците “Александър Бурмов” и “Камен Зидаров”, чийто ремонт стартира на 17 март т. г. Големият наклон, образувал се след “смъкване” на пътя, се оказа непреодолим за част от семействата, сигнализираха потърпевшите. В петък по време на полагането на втората асфалтова настилка бяха направени част от подходите към гаражите, но други останаха да висят над новата улица.
“Не знам кой е проектантът и не разбирам защо изкопаха улицата с метър и половина надолу. Вярно, че и преди имаше наклон към гаражите, но можеше спокойно да се мине с кола, а сега това е невъзможно”, сподели Трайко Трайков, който е един от потърпевшите. Разказва, че са сигнализирали в Общината за проблема, от където са обещали, че ще бъде намерено решение.
“Ремонтът все още не е приключил, екипите още работят по отсечката. Както бяха направени подходите към другите гаражи, така ще бъдат направени и останалите”, категоричен е инж. Динко Кечев, шеф на строителната дирекция в Общината.
Десетилетия наред връзката между улиците “Камен Зидаров” и “Александър Бурмов” фигурираше само в инвестиционните програми на Общината и в обещанията на местните управници. Още преди 40 г., когато започва вдигането на първите кооперации в квартала, хората събират помежду си пари, и ги превеждат на кметството. Тогава това е задължително условие, за да се оформят улиците в новоизграждащия се квартал. Дългоочакваният ремонт на отсечката стана факт, след като миналата година държавата отпусна пари за инфраструктурни обекти във В. Търново. 1,1, млн. лв. бяха предвидени за ремонт на улиците “Стоян Михайловски”, “Васил Априлов”, “Александър Бурмов”, “Камен Зидаров” и “Петко Тодоров”, както и за ремонт на ул. “Драган Цончев” в кв. “Зона В”. От Общината уточниха, че ремонтите на “Картала” са на финалната права, но все още текат довършителните дейности.
Весела БАЙЧЕВА
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново