Нова организация на движението ще има във Велико Търново

Публикувано на пн, 18 Сеп. 2017
2761 четения

Правят нови кръстовища на възлови локации.
Без паркирали коли по улица “Тодор Балина”

Нова организация на движението във Велико Търново подготвя администрацията, съобщи заместник-кметът проф. Георги Камарашев, който оглавява общинската комисия по транспорт, организация и безопасност на движението. До дни предстои да бъде забранено паркирането отдясно по ул. “Тодор Балина” в горната ѝ част от Пит стопа до “Пешо Морския”, за да се облекчи трафикът, обясни проф. Камарашев.
По думите му, след ремонта на улица “Васил Левски” предстои реконструкция и на бул. “България”. През последните години я ремонтирахме, защото канализацията и водопроводите по нея не са обновявани, но с ръководството на “ВиК Йовковци” обединяваме усилия и концентрираме тук инвестиционните си програми, коментира проф. Камарашев.
Нови светофари ще бъдат поставени в района на Беляковско шосе, в участъка срещу бензиностанция “Петрол”, както и на пресечката с ул. “Краков”. От лявата страна на платното по посока изхода за София пък ще се забрани спирането със знак, защото по цялото протежение на главната улица има паркирали коли, които допълнително затрудняват трафика. Същото ще стане и срещу военното училище за района около надстроените гаражи, които вместо за коли вече са трансформирани като къщи, а возилата престояват на улицата.
Две нови кръстовища ще бъдат оформени и в централната част. Едното ще е във формата на цифрата “8”. То ще бъде в пространството пред съда, централния пазар и студентския стол. За да се осигури преминаването през тях, ще бъдат премахнати светофарите и основната пешеходна пътека пред пазара. Вървящите пеша ще могат да преминават на повдигната зебра към западния вход на пазара.
Второто кръгово ще е на бившето обръщало на тролеите.
Весела КЪНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново