Нов път потъна в кал, търсят виновниците

Публикувано на ср, 12 Дек. 2018
1825 четения

Община Велико Търново започна проверка, която трябва да установи кой е виновен за влошеното състояние и калта по пътното платно в Западната промишлена зона. След сигнали на граждани, че пътните платна са потънали в кал заради преминаващите оттам тежкотоварни машини, вчера на мястото е изпратен инспектор. Той ще следи преминаващите в района автомобили. В подобно състояние е и пътят към Беляковец, за което се предполага, че вина имат преминаващите оттам камиони на една от строителните фирми в града. По-трудно е установяването на виновниците в Западната промишлена зона, тъй като в района има множество фирми.
Само преди два месеца приключи мащабният ремонт на стойност 2 млн. лв. за обновяване на промишлената зона. От около седмица пътното платно е неузнаваемо, а асфалтът буквално е изчезнал под калта. Освен грозната гледка, състоянието на пътя създава опасност и от пътно-транспортни произшествия.
Ако бъдат установени нарушителите, ще им бъдат съставени актове съгласно Наредбата за опазване на околната среда, уточни Зорница Кънчева-Миладинова, главен еколог в Община В. Търново. Глобите са от 100 до 1000 лв. за физически лица и от 500 до 2500 лв. за фирми.
От строителната дирекция призоваха гражданите да сигнализират, ако станат свидетели на превозни средства, които замърсяват пътното платно или разпиляват част от товара си. Могат да подадат сигнал на телефон 112 или да направят снимка с телефона си, на която да се вижда регистрационният номер на автомобила, и да я изпратят в Общината. Необходимо е авторът на снимката да се подпише като свидетел, за да може да бъде наложена глоба на нарушителя, уточниха от местната администрация.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново