Николай Опров от ПМГ стана втори на състезанието по речеви умения на английски

Публикувано на пн, 21 Ное. 2016
497 четения

Николай Опров от Природо-математическата гимназия “Васил Друмев” стана втори в Националното състезание за речеви и комуникативни умения на английски език. Финалният кръг се проведе през почивните дни във Велико Търново, а в него участваха 41 деца и младежи от цялата страна. Единадесетокласникът от старата столица се представи във втора възрастова група на учениците от 9 до 11 клас. Само една точка дели младежа от победителя в неговата група.
В групата на учениците от 6 до 8 клас се състезава осмокласникът Илиян Балуков от Езикова гимназия “Проф. д-р Асен Златаров”. Той и Николай са първенци за Великотърновска област.
Състезанието е част от календара на просветното министерство, а за националния кръг се класира само по един ученик в група от всяка област, обясни експертът в Регионалното управление по образованието Илияна Иванова. На финала състезателите в първа група бяха 20, а във втора – 21. Те бяха оценявани от национална комисия с представители на МОН, Британския съвет в България и учители, а неин председател бе експертът по английски език в министерството Росица Антова.
Проверката на знанията и речевите умения на учениците се извършва в два модула, посочи Илияна Иванова. В началото младите хора трябва да говорят аргументирано по определена тема, като мотото на състезанието тази година е “Много малко е нужно на човек да бъде щастлив. Всичко е в начина на мислене”. После следва свободен разговор с членовете на журито, които оценяват представянето на участниците. Времето за представяне на всеки кандидат е до 15 минути – до 5 минути за предварително подготвеното представяне и до 10 минути за свободен разговор.
Златина ДИМИТРОВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново