Невен Боянов от “Тинузавър” направи виртуално турне

Публикувано на пн, 30 Ное. 2020
299 четения

Невен Боянов, съосновател на образователната платформа за обучение по природни науки, програмиране и роботика “Тинузавър”, направи национално виртуално турне. То стартира на 27 ноември, с участие в Нощта на учените, която тази година се проведе онлайн. В нея той и екипът му се включиха заедно с Центъра по забавна математика.
За учениците от 1-ви до 6-и клас, техните родители и учители бяха демонстрирани проекти за създаване на роботи само с няколко платки, поялник и практични знания по природни науки. Центърът по забавна математика показа магически трикове, криещи тайните на числата, а деца на възраст от 4 до 11 години се превърнаха в същински фокусници.
На 28 ноември Боянов подкрепи инициативата за насърчаване на младите дигитални предприемачи “Gabrovo Digital Summit 2020”. Там той разказа как се стартира технологичен бизнес в малък град със собствен продукт, предназначен за световния пазар.
Виртуалното турне на Боянов завърши на 29 ноември с негова лекция в “TEDxPrimorskiPark”, на която той говори за професиите на бъдещето и международния език на програмирането.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново