Невен Боянов и неговият “Тинузавър” стигнаха до финала на “Промяната”

Публикувано на пт, 15 Ное. 2019
271 четения

Образователната платформа за обучение на деца по роботика и електроника “Тинузавър” на великотърновеца Невен Боянов е сред 5-те финалисти в конкурса за социално предприемачество “Промяната 2019”. През януари 2020 г. проектите, които продължават напред в състезанието, ще влязат в надпревара и за вота на публиката. Тримата финалисти, които съберат най-много гласове по време на онлайн гласуването, ще продължат към следващия етап от конкурса – среща с възрастното и детското жури на “Промяната”. Те ще определят победителя, който ще получи финансиране от 30 хил. лв., а останалите двама финалисти с най-много гласове – по 15 хил. лв. Всички финалисти, освен паричната награда, ще получат голямо медийно внимание, менторска подкрепа, обучения и достъп до международната мрежа на “Промяната” за период между 1 и 5 години.
Общо 136 инициативи участваха в конкурса. Финалистите са избрани от журито сред 12 участници в Акселератора. “Изключително щастливи сме, че продължаваме напред. Участието в Акселератора ни бе от голяма помощ да изчистим концепцията си за социалния елемент в нашия проект, а срещите с менторите ни научиха как да представяме идеята си по-добре. Искаме “Тинузавър” да достигне до възможно най-много деца, особено в по-малките градове, където технологиите и иновациите навлизат много по-трудно. Желанието ни е да направим изучаването на програмиране, математика и физика интересно и забавно за всяко дете. Радваме се, че в “Промяната” се развиваме редом с толкова силни и мотивирани иноватори в областта на образованието”, каза Невен Боянов, който е един от създателите на проекта. Той представя “Тинузавър” заедно със своя колега Ивайло Николов.
“Тинузавър” (от “tiny” – малък на английски, и “завър”) е образователна платформа, насочена към ученици, студенти и преподаватели. Създадена е през 2013 г. и предлага хардуер, софтуер и методология за изучаването на тези науки по забавен и практически начин. “Тинузавър” се използва от университети и училища в България, Западна Европа и Северна Америка.
“Промяната” е най-голямата социалноотговорна инициатива на “Нова Броудкастинг Груп”, която се осъществява за шеста поредна година в партньорство с фондация “Reach for Change”- България. Тя цели да подобри трайно живота на децата и младежите, като открива мотивирани социални предприемачи и им помага да реализират по устойчив начин идеите си за по-доброто и сигурно бъдеще на българските деца. От 2014 г. досега “Промяната” е помогнала на над 96 хил. деца и младежи от цялата страна.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново