Най-добрите млади аниматори в България са от Велико Търново

Публикувано на вт, 16 апр. 2019
658 четения

Най-добрите млади аниматори в България са възпитаници на Професионалната гимназия по туризъм „Д-р Васил Берон“ във В. Търново. Симона Найденова, Радослав Кирилов са в 10 клас, а Христо Попов, Александър Минев и Боян Димитров са дванадесетокласници. Под ръководството на своята учителка Снежана Стефанова, учениците спечелиха Националното състезание по туристическа анимация. „Отборите имаха предварителна задача да подготвят вечерна анимация. След това всеки тим трябваше да избере тема, с която да се представи. Ние нарекохме нашата „Звездна вечер“ и я оформихме на базата на скечове и танци. Цялата подготовка ни отне около месец“, разказа Снежана Стефанова.

Бивши възпитаници на училището също са помогнали за доброто представяне на отбора. Те вече работят като аниматори и са били много полезни с професионалните си съвети. „Това показва една добра приемственост, а също така и признателност на бившите ни ученици към гимназията, в която са получили своите знания и умения, за да се реализират“, каза Татяна Данчева, директор на гимназията.

Това беше първо издание на Националното състезание по хотелиерство и туристическа анимация,. То се проведе под егидата на Асоциацията на хотелиерите и ресторантьорите и Министерството на образованието. Състезанията бяха в две категории – „Млад хотелиер“ и „Млад аниматор“. Журираха представители на бизнеса. В областта на анимацията се състезаваха 11 ученически отбора от гимназиите по туризъм в цяла България, в които има специалност „Туристическа анимация“. При хотелиерите отборите бяха 22. „Хубаво е, че взаимовръзката между училищата и представителите на бизнеса става все по-добра. Напоследък се наблюдава една организирана и дългосрочна съвместна дейност, която е от полза и за двете страни. Благодарение на това много наши ученици вече получиха предложения за работа както в България, така и в чужбина. Нашата гимназия вече е разпознаваема като една добра школа за качествени кадри в областта на туризма“, заяви Татяна Данчева.

Николай ВЕНКОВ

сн. авторът

loading...
Пътни строежи - Велико Търново