Напредва строителството на новата детска градина

Публикувано на пт, 8 май 2020
2534 четения

Напредва строителството на новата детска градина във В. Търново. Вече е изграден корпусът на сградата, която е във формата на приказен замък. В следващите месеци предстои да бъдат извършени довършителните дейности по обекта, както и изграждането на двора, детските площадки и останалите прилежащи пространства.
Общата площ, върху която ще се простира новата градина, е терен от 4,6 дка, а застроената площ ще е близо 950 кв. метра.
“Шареният замък” се намира на ул. “Димитър Рашев” 5 в кв. “Зона Б” и в нея ще се обучават общо 120 деца. Дворното пространство ще е с пет детски площадки, по една за всяка от петте групи, ще има обща спортна площадка, алеи, беседка и природен кът. Главният вход на сградата е откъм северната улична регулационна линия и ще води към два входа към двете симетрични половини на сградата. Всяка от тях ще има отделно стълбище, което води към долното дворно ниво.
Детският комплекс ще е готов за началото на следващата учебна година, категорични са от Община В. Търново. Вече има и подадени заявления на родители, които искат да запишат децата си в градината.
Весела БАЙЧЕВА
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново