Наградиха заслужили директори и учители от областта

Публикувано на ср, 8 юни 2016
1912 четения

Петима директори и осем учители от Великотърновска област получиха почетните награди за професионализъм на Регионалния инспекторат по образование във Велико Търново. На специална церемония отличията връчи началникът инж. Розалия Личева. Гости на тържеството бяха зам. областните управители Любомира Попова и Камен Алексиев и много педагози.
С приза “Директор на годината” за цялостна професионална трудова дейност в системата на народната просвета бяха удостоени шефът на Помощно училище “Иван Вазов” в Ново село Мартин Коцев и Иван Иванов, директорът на ОУ “Св. св. Кирил и Методий” в стражишкото село Асеново. Награди получиха още директорът на ОУ “Отец Паисий” в еленското село Майско Йонко Петров, Надка Станчева – пом.-директор на СОУ “Емилиян Станев” във Велико Търново, и шефката на ЦДГ “Ален Мак” в Горна Оряховица Софка Стефанова.
Почетната награда “Учител на годината” началникът на РИО връчи на Кремена Енчева от НУ “Цани Гинчев” в Лясковец и Вера Димитрова, която води заниманията по биология и здравно образование в СОУ “Г. Измирлиев” в Горна Оряховица. В тази категория бяха отличени още Велина Атанасова, старши учител по математика и информатика в Държавна търговска гимназия в Свищов, Веселка Василева, старши учител по география в търновското СОУ “Вл. Комаров”, и Илияна Якова, старши учител по физическо възпитание в ПГЛПИ “Ат. Буров” в Горна Оряховица. Отличието получиха и търновските детски учители д-р Диляна Чуховска от ЦДГ “Първи юни”, Тотка Иванова от ЦДГ “Иванка Ботева” и Ивка Иванова от ЦДГ “Слънчев дом”.
По време на тържеството шефката на РИО връчи националната награда “Неофит Рилски” на просветното министерство на осем изявени учители. Почетната грамота получиха четирима педагози от старата столица. Това са Светла Филева, старши учител по немски език, и Виолета Константинова, старши учител по химия и опазване на околната среда в ПМГ “Васил Друмев” заедно с Иван Иванов, главен учител по физическо възпитание и спорт в ОУ “Бачо Киро” и старши учителят в начален етап Ренета Минчева от ОУ “Св. Патриарх Евтимий”.
Сред отличените е и директорът на ОУ “Св. св. Кирил и Методий” в Г. Оряховица Пенка Даскова. С приза са удостоени още Альоша Кушлов, главен учител по история и цивилизация в ДТГ, Силва Христова, старши учител в начален етап в СОУ “Н. Катранов”, и Катя Дойчева, старши учител по музика в ЦДГ “Радост” в Свищов.
Златина ДИМИТРОВА
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново