Наградиха заслужили директори и учители

Публикувано на вт, 8 юни 2021
6091 четения

Директори, учители и училищни колективи от Великотърновска област получиха почетни награди за професионализъм в различни категории от Регионалното управление на образованието в старата столица. Наградите са за заслуги в системата на предучилищното и училищното образование в област В. Търново. На специална церемония отличията връчи Розалия Личева, началник на РУО в старата столица.

Почетна награда “Учител на годината” в категория “Учител в детска градина” получи Росица Цанева от ДГ “Соня” във В. Търново. В категория “Учител в начален етап” отличието заслужиха Анка Атанасова от ОУ “Св. Климент Охридски” в Павликени и Валентина Русанова от СУ “Димитър Благоев” в Свищов. С почетната награда “Учител на годината в прогимназиален етап” бяха отличени Павлинка Иванова от ОУ “Д-р Петър Берон” в Дебелец и Антоанета Димитрова от ОУ “Бачо Киро” във В. Търново. Цветелинка Гунева от ПГАТ “Цанко Церковски” в Павликени и Петя Гутева от ПДТГ “Димитър Хадживасилев” в Свищов са наградените в категория “Учител в гимназиален етап”. Наградата за заместник директор на училище взе Чавдар Бонев от ОУ “Димитър Благоев” във В. Търново.

На тържествената церемония бяха връчени и националните награди “Неофит Рилски” на просветното министерство, част от носителите на които са предложени от учителските колективи в училищата и селектирани от РУО. Останалите от тях са предложени от Синдиката на българските учители. С наградата са удостоени Светлана Симеонова, старши учител по български език и литература, и д-р Цанка Косева, старши учител в начален етап в СУ “Емилиян Станев” в старата столица, Цветелина Николова, старши учител в начален етап в ОУ “Св. Патриарх Евтимий” в същия град, и Соня Маркова, старши учител по английски език в Старопрестолната професионална гимназия по икономика. В детските градини във В. Търново отличените са: д-р Жаклин Павлова, директор на ДГ “Соня”, и Мирослава Минчева, детски учител в ДГ “Райна Княгиня”. От училищата в Г. Оряховица наградените са: Гергана Павлова, зам.-директор по учебната дейност на ОУ “Иван Вазов”, Иван Генов, старши учител в гимназия “Ломоносов”, Татяна Георгиева, старши учител в СУ “Вичо Грънчаров”. Удостоените с отличието представители на детските градини в железничарския град са директорът на ДГ “Първи юни” – Мариана Димитрова, и детският учител Елена Михайлова от същото детско заведение. Сред отличените попадат още Пламена Иванова от ДГ “Здравец” в Първомайци и Лиляна Димитрова, учител по професионална подготовка в СПГ “Алеко Константинов” в Свищов.

Събитието уважиха директори и учители от цялата област, зам.-областният управител Станислав Николов, зам.-кметът Снежана Данева-Иванова, директорът на общинската дирекция по образование във В. Търново Пенка Игнатова, синдикални представители и социални партньори, и др. Поздрави към отличените поднесоха талантливи деца от СУ “Емилиян Станев” във В. Търново.

 

Николай ВЕНКОВ

сн. Даниел ЙОРДАНОВ

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново