Наградиха призьорите в националната кампания за послание „България заслужава“

Публикувано на сб, 18 мар. 2023
153 четения

Магдалена Демирева е големият победител в областния конкурс за послание на националната кампания „България заслужава!“. Той бе организиран от Областна администрация В. Търново и имаше за цел да събере най-добрите послания, които да бъдат изписани на мраморна плоча, изобразяваща картата на България, в основата на висок 111-метров пилон на Рожен.

„Всичко зависи от нас и от това кой ни подкрепя, и кой стои зад гърба ни. Ние избираме по кой път да поемем. Ние градим нашето бъдеще и голям принос за това имат семейството, учителите и нашата вътрешна нагласа“, каза при награждаването си победителката в областния конкурс Магдалена Демирева, десетокласничка от ПГСАГ „Ангел Попов“ във В. Търново, чието послание: „Царе и слава, дух, култура и незбрава“ ще бъде гравирано от името на Областна администрация В. Търново.

Магдалена Демирева получи почетен плакет на Областния управител и грамота от Регионалното управление на образованието, което заедно с Общинското радио е партньор в организирането на конкурса. Церемонията по награждаването на призьорите се проведе в Гербовата зала на Областна администрация и бе водена от зам.-областния управител Станислав Николов. Гости на събитието бяха Катя Николова и Аделина Николова от РУО, преподавателките по български език и литература Нели Гергенчева от ПГСАГ и Цветелина Маринова от СУ „Ем. Станев“, учителката от ПГМД Николина Колева и др.

„От името на областния управител инж. Георги Гугучков и от мое име поздравявам всички участници за отличната работа и отдадеността им да разпространяват положителни послания за бъдещите поколения. Вие работихте упорито и ангажирано, и ние се гордеем с всеки един от вас. Благодаря на родителите и учителите, които насърчават и подкрепят тези млади умове в творческите им търсения“, подчерта зам.- областният управител.

От името на областния управител, Николов връчи поздравителни адреси на най-добре представилите се в конкурса. Младите хора бяха отличени и с грамоти от Регионалното управление на образоването за оригинално послание. Грамота получи и най-младият участник – шестокласникът от СУ „Емилиян Станев“ във В. Търново – Димитър Петков.

Останалите наградени са: Десетокласниците от ПГСАГ „Ангел Попов“ В. Търново, специалност „Архитектура и строителство“, 9 клас от ПГСАГ, специалност „Интериорен дизайн“, дванадесетокласникът Венцислав Колев от СУ „Ем. Станев“ и Пламена Даскалова от Гимназията по моден дизайн във В. Търново.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново