Наградиха най- четящите деца и семейства на В. Търново

Публикувано на ср, 9 Окт. 2019
678 четения

Над 10 000 книги са прочели 1463-те деца, участвали в детския конкурс “Ела в библиотеката” на РБ “П. Р. Славейков” във В. Търново за поощряване на лятното четене. Четвъртокласникът Александър Драгостинов е най-четящото великотърновче за 2019 г., а като награда за прочетените от него 41 книги той получи лаптоп. С електронен четец беше отличен Михаел Михов, който зае второто място. Той също е в 4 клас и е прочел 37 книги. Със завидните 34 прочетени книжки първокласничката Александра Георгиева се нареди на 3-то място, за което получи таблет.
Кампанията се провежда за трета поредна година под патронажа на досегашния председател на Общинския съвет Венцислав Спирдонов. Най-четящите деца на В. Търново бяха наградени по време на специално тържество във фоайето на библиотеката. Семейните награди за активни читатели отидоха при Йордан и синовете му Филип и Никола Мошеви и при Милена и нейните дъщери Миглена и Ралица Цанкови. Отличие за личен пример получи Нели Митева, учител в ОУ “П. Р. Славейков”. Училището спечели и традиционната награда за партньорство, която се присъжда за дългогодишно сътрудничество между двете институции и безброй успешно проведени съвместни прояви. Специални и поощрителни награди, осигурени от български издателства, бяха присъдени и за деца от предучилищна група до 8 клас. Като най-малък активен посетител на библиотеката бе отличен Владислав Каинов, който е 2 група в детската градина, но редовно идва със своята майка Надя.
“И тази година най-четената книга беше “Старогръцки митове и легенди”, а голяма част от заетите книги бяха част от списъка със задължителната учебна литература”, сподели директорът на “П. Р. Славейков” Калина Иванова. Тя призова за по-голяма активност на родителите към воденето на децата в библиотеката и поощряване на четене.
Екипът на най-голямата библиотека в областта е избрал победителите след внимателен анализ на резултатите и спазването на правилата за заемане на библиотечни единици, а наградният фонд бе осигурен от “Кроношпан” – В. Търново.
На тържеството в “П. Р. Славейков” наградите на най-четящите великотърновски деца връчиха кандидатът за общински съветник от листата на ГЕРБ Венцислав Спиридонов, досегашният зам.-председателят на ОбС и водач на листата на БДО Калина Широкова, директорът на общинската дирекция “Образование” Пенка Игнатова, началникът на Регионалното управление на образованието Розалия Личева, директорът на библиотеката доц. д-р Калина Иванова, зам.-директорът и кандидат от листата на БДО Иван Александров, мениджърът на “Кроношпан” Мирослав Цвятков и др.
Николай ВЕНКОВ, сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново