Награди очакват селфи маниаците, посетили Самоводската чаршия

Публикувано на ср, 16 сеп. 2020
323 четения

Подаръци от занаятчиите, работещи на Самоводската чаршия, могат да получат селфи маниаците, посетили архитектурно-етнографския комплекс във В. Търново през септември. Това е възможно, ако се включат в играта на организаторите на Нощ на Самоводската чаршия и Фестивал на занаятите.
Участниците в надпреварата трябва да се снимат със стрелките-табели, указващи местонахождението на различните занаятчии. Всяка една от тях им носи определен брой точки. По 3 точки печелят снималите се с табелките на грънчаря, куюмджията и тъкачницата. По 4 точки носят стрелките, насочващи към дюкянчетата на ножаря и кожухаря. 5 точки носи селфито с табелката на художника дърворезбар и майстора на кадаиф, 7 – фурната, кожаря, арт студиото и другия дърворезбар на Чаршията, 8 – бижутерийницата и шекерджийницата, 9 – винарната и 10 – медникаря. Общият брой на тези точки е 90, но всеки участник може да достигне и до 100. Единственият начин да направи това е да открие скритата в някое от ателиетата стрелка, даваща допълнителни 10 точки.
Играта продължава в периода от 18-и до 27 септември. Петимата участници, постигнали максимален резултат, ще получат подаръци от занаятчиите на АЕК “Самоводска чаршия”. Един от всички останали състезатели ще получи поощрителна награда, посочват организаторите от Туристическия информационен център “Царевград Търнов”.
Снимки за участие в предизвикателството се приемат на е-mail: noshtnasamovodskatacharshia@gmail.com до 27 септември.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново