Над 62 000 души от областта трябва да подменят личните си документи през 2020 г.

Публикувано на чт, 28 Ное. 2019
315 четения

Жителите на област В.Търново могат да подменят документите си за самоличност и преди изтичане срокът им на валидност, напомнят от полицията по повод факта, че през 2020 г. и 2021 г. се очаква личните документи на много граждани да изтекат и да се наложи подновяването им.
Само през 2020 г. в област Велико Търново предстои подмяна на документите на около 62 500 души – на приблизително 33 000 лични карти, 12 000 паспорта и на 17 500 свидетелства за управление на моторни превозни средства. Това означава, че пред гишета на БДС е възможно образуването на опашки от граждани.
От ОДМВР информират, че към момента няма опашки и гражданите, чиито документи подлежат на подмяна през 2020 г., могат да посетят звената БДС сега. Така ще се постигне по-равномерно натоварване на служителите, няма да има напрежение при административното обслужване, ще се избегне струпване на много хора пред гишетата и ще се съкрати времето за извършване на административната услуга.
Жителите на област В. Търново могат да подадат заявление за издаване на лична карта и паспорт във всички звена БДС при РУ на МВР на територията на област В. Търново.
Заявления за издаване на документи за самоличност могат да бъдат подадени и чрез електронните административни услуги “Издаване на лични карти на български граждани” и “Издаване на паспорти на български граждани”.
ОДМВР – В. Търново, може да осъществи прием на заявления за издаване на български лични документи (лична карта и/или паспорт) по постъпили искания за организиран прием на заявления от държавни институции, общински администрации, кметства и др.
Весела КЪНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново