Над 600 покани са закупени за концерта в помощ на три тежко болни деца във В. Търново

Публикувано на вт, 14 Ное. 2017
600 четения

Повече от 100 малки таланти от детските градини, музикалните, танцовите и театралните школи във Велико Търново ще участват в благотворителния концерт “За децата от децата”. С пищния спектакъл ще се събират средства за три тежко болни деца, които се нуждаят от спешно лечение. Той ще се проведе в навечерието на Деня на християнското семейство – на 15 ноември от 18 часа в Музикално-драматичен театър “Константин Кисимов”.
Събитието ще започне 15 минути по-рано с изпълнения пред сградата на МДТ на музиканти от Детски духов оркестър. След това първи на сцената ще излязат най-малките участници – малчуганите от детските градини “Иванка Ботева”, “Соня” и “Слънце”. В програмата ще се включат още формации от Младежкия дом, Общинския детски комплекс, Центърът за работа с деца в Ресен и др.
Над 600 покани за концерта са разпратени и закупени от институции и местни фирми до сега. Вместо билети те получават ръчно изработени картички, като цената на всяка от тях е 5 лв. В деня на спектакъла във фоайето на театъра ще бъде подреден и благотворителен базар, на който също ще се продават картички и сувенири, изработени от деца и учители от различни учебни заведения в града. Средствата, събрани по време на акцията, ще бъдат преведени по сметките на трите търновски деца в нужда.
Благотворителният концерт “За децата от децата” се организира по инициатива на Регионалния съвет на КНСБ в старата столица съвместно с благотворителния фонд “Проф. д-р Желязко Христов”. Тя се осъществява с подкрепата на председателя на Общинския съвет Венцислав Спирдонов, който предложи това събитие да постави началото на кампания за добротворство във Велико Търново.
Златина ДИМИТРОВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново