Над 600 кг храни събраха доброволци за нуждаещи се в Горна Оряховица

Публикувано на пт, 8 май 2020
184 четения

Над 600 кг хранителни продукти от първа необходимост бяха събрани по време на двудневна благотворителна кампания в Г. Оряховица. Тя беше инициирана от Григор Минков. Общинският съветник е категоричен, че кампанията е изцяло гражданска и не е обвързана с политическата му кариера. За събирането на хранителните продукти за най-бедните се вдъхновява от инициативата на красивата синоптичка Никол Станкулова “Ако имаш – остави, ако нямаш, си вземи”. Към каузата се присъединява и отец Зоран Мамучевски.
“Идеята да направим нещо подобно в Г. Оряховица се появи спонтанно. И тъй като аз съм рожденик на 4 май, реших, че вместо да получавам подаръци, предпочитам да дарявам. Поради организацията на кампанията не успяхме да я стартираме на самия ден, но я проведохме на 5 и 6 май в един от големите хранителни магазини в града”, разказа Григор Минков. Половината от продуктите са раздадени на нуждаещи се граждани, а останалите са дарени за социалната кухня към храм “Свети Три Светители”, в която се хранят 80 души.
В събирането на продуктите се включват много граждани, всеки според възможностите си.
“Благодаря на всички, че прегърнахте моята идея и подкрепихте каузата да направим добро!
Доказахме, че доброто е тук! За два дни успяхме да направим едно малко чудо, но с голямо желание и любов. Зарадвахме нашите баби и дядовци, помогнахме на хора, които имат нужда, дадохме пример на нашите деца”, сподели Григор Минков.
Весела БАЙЧЕВА
сн. личен архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново