Над 5000 моторджии се събират на Мото рок фест Велико Търново

Публикувано на чт, 9 юли 2015
976 четения

Над 5000 мотористи от страната и чужбина се очаква да вземат участие в деветото издание на “Мото рок фест Велико Търново”, който ще се проведе от 9 до 11 юли край паметника на Асеневци.
“Искаме да акцентираме върху толерантността на пътя, затова сме подготвили акция в подкрепа на тази идея. Предвиждаме в събота вечерта да пуснем 1000 летящи фенера в небето над Асеневци в памет на всички мотористи, загинали на пътя”, обясни Петър Стефанов от Мотоклуб “Олд Бастардс”, които заедно с колегите им от “Хелс Ейнджълс България”, организират проявата.
За Мото рок феста ще пристигнат рокери от Румъния, Сърбия, Македония, Гърция, Турция, Холандия, Норвегия, Германия и Австрия и др. На сцената в трите фестивални вечери ще излязат Rocka Rolla Band, група “Обратен ефект”, John Steel, култовите рокаджии от “Контрол”, групата на Шеки и BANDX – AC/DC Tribute band от Сърбия.
По традиция в събота рокерите ще направят почетна обиколка на Велико Търново. В 21,00 ч. те ще поднесат венец пред паметника “Майка България”, а след това ще се отправят към Царевец, за да гледат аудио-визуалния спектакъл “Звук и светлина”. Моторджиите подготвят и томбола за участниците във феста, по време на която ще бъде разиграно чисто ново АТВ.
За трета поредна година рокерите ще събират средства, които ще дарят на семейството на Радослав Борисов. Момчето страда от вродена мускулна дистрофия и се нуждае от поддържаща терапия в израелска клиника. Тази година лечението му струва около 30 000 лв., от които до момента са събрани 19 000. По време на феста ще бъдат разположени дарителници, в които всеки ще може да дари средства. В подкрепа на момчето могат да се изпращат и дарителски sms-и с текст DMS RADI на номер 17 777.
Весела КЪНЧЕВА, сн. архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново